Historia

År 1991 fick norrmannen Dagfinn Nyborg en idé. Han skulle utveckla en kärra som hans hund Curt kunde dra. Att förverkliga kärran var till en början en hobby, men steg för steg gick utvecklingen mot en kommersiell verksamhet. Den första vagnen som kom ut på marknaden var Kombikjerran.

Många av de lösningar som fanns i den hittar kunden i dagens Nordic Cab. Dagfinn hittade alltså tidigt långlivade och pålitliga lösningar. Kombikjerran utvecklades för hundar men du kunde också fästa den på cykeln. En del av konceptet, redan då, var dragselen för människor. Du kunde själv dra barnen i kärran.

Bit för bit vidareutvecklades vagnen, nya idéer föddes och nya versioner av Kombikärran såg dagens ljus. Till sist döptes Kombikärran om till Rocky 2.

Bilderna, tagna 1991, visar grundaren, Dagfinn Nyborg, och hans dotter Oda – den första passageraren.

I många år var vagnen känd som Rocky 2 – vårt varumärke. Namnbytet till Nordic Cab kom sig av att vår samarbetspartner i USA påpekade att namnet förknippades med en viss Sylvester…

Tidigare versioner av Rocky 2 används än idag av många människor i Norge och Sverige. Under åren har Rocky 2-modellen fått goda betyg av våra kunder, en uppmuntran som fått oss att vilja fortsätta…

Under utvecklingen av Nordic Cab tog vi hjälp av Ulf Tolfsen vid den norska designfirman Labyrint. Vår ambitiösa målsättning var att skapa världens bästa barn-, cykel-, jogging-, vandrings- och hundvagn som också är en skidpulka. Vi skulle, utan kompromisser, skapa världens bästa vagn med genomtänkta detaljer både vad gällde funktion och utseende.

Vid sidan av stödet från en profesionell designer lyssnade vi noga till de reaktioner vi fått från våra kunder. För det är ju trots allt så att det är den flitige användaren som ofta har förslag till förbättringar.

Och vi fortsätter att ta till oss våra kunders önskemål. Det är de som hjälpt oss att förverkliga Nordic Cab – familjens multivagn till vad den är idag.